Bedankt, Shirley van Endless Dutch Journey voor de tag van ons mooiste reisjaar.
Voor de onbekende in bloggersland; Shirley heeft ons gevraagd een stukje te schrijven over ons aller mooiste reisjaar middels de #traveltag.
Zo braaf als ik vroeger mijn huiswerk op school maakte zo blij word ik ook hier van een ‘opdracht’. Wat ik overigens lastig kiezen vind want ‘ons’ mooiste reisjaar moet stiekem nog komen: 2016 is het jaar van de reis waarvan je (niet) wist dat ‘ie zou komen namelijk.
Martien en ik zijn samen genomineerd en we hebben in onze 8,5 jaar samen al vele mooie reizen gemaakt. Ik ga nu dus een beetje vals spelen. Want persoonlijk stijgt er één jaar met kop en schouders boven uit: mijn (= Deborah’s) mooiste reisjaar is 2007. Zonder twijfel. Een jaar waar vol warme herinneringen, ontmoetingen en heel veel sparkles!

Maart – ¡Pura Vida!

De 3 maanden die ik in 2006 doorbracht in Salamanca, Spanje, wakkerden mijn reislust dusdanig aan dat ik op 3 maart 2007 met mijn, geleende, backpack in mijn uppie naar Midden-Amerika vertrok. Wederom 3 maanden vol ontmoetingen, ervaringen en herinneringen.
Ik verbleef 8 weken bij mijn Tica familie; mama Tica, 3 dochters, tía (tante), 2 honden en de parkiet. In 8 weken leerde ik Spaans van Rebeca, bezocht ik paradijselijk plekjes, deed vrijwilligerswerk in het oudste natuurpark van Costa Rica en waakte ’s nachts over schildpad eieren op Playa Buena Vista. Lees hier al mijn tips voor een magisch verblijf in dit uber vriendelijke en relaxte landje.

Mei – Trotamundas

Na een prachtige, leerzame en superfijne periode in Costa Rica vertrok ik naar Guatemala. Nog eens 4 weken bij een nieuw gastgezin en een nieuw vrijwilligersproject waarbij ik op de afdeling hulpbehoevende oma’s rondsjeesde met rolstoelen, brei-assistente was en erop los klessebeste met mijn nieuwe bff’s. Met in Antigua ontmoette medereizigers bezocht ik tussendoor Chichicastenango, Lago de Atitlan, Tikal en Semuc Chempey.
Ondertussen hield ik sinds mijn vertrek in Nederland alles bij op mijn super profi reisblog: trotamundas.web-log.nl. Inmiddels uit de lucht maar heel oldskool. Ik ben dan ook al 30+. Dan krijg je dat.

Juni – Travelblues & Cocktails

Juni 2007 stond ik weer met beide benen op Hollandse bodem. Gelukkig kon ik nog geen 3 weken later als verstekeling met mijn broer mee naar Blanes, Spanje. Zo’n plek waar je als reiziger niet gespot wilt worden. Maar die cocktails bij Maritú in Lloret de Mar zijn wel echt legendarisch.

Augustus – About a boy

In augustus begonnen, tussen wat Rotterdamse festivals, stapavondjes in Breda en uren MSN-en door, vonkjes over te slaan tussen een collega van mijn boer en mij (jep, Martien). Een nieuwe Bonnie & Clyde, Brangelina en Wall-E & Eve is geboren: Martien en Deborah. Partners in crime, reismaatjes, bff’s en geliefden. Een setje namen dat nog jaren samen zal verschijnen. En samen op reis zal gaan.

Oktober – Oostenrijk

Dat samen op reis gaan startte met een weekje Oostenrijk inclusief schoonouders en broertjes. Iets wat menig wintersporter zich al een jaar of twee niet kan voorstellen is 1,5m verse sneeuw in oktober. Normaliter beleef ik Oostenrijk vanaf de piste maar deze week veraste Katschberg, Spittal en met name Salzburg mij met een ander Oostenrijk.

November – Salamanca

In november keerde ik na 1,5 jaar afwezigheid samen met Corien, een mede ex-Salamonkey, terug naar ons geliefde Salamanca. De stad waar ik mijn hart verloor aan Spanje, de Spaanse taal en het reizen.
Een plek waar ik ruim 9 jaar later weer zou staan, mét mijn andere grote liefde.

December – Wolfheze

Als kersvers stelletje waren we ondernemend genoeg; Maastricht, Apenheul, Renesse of een wandeling op de Rucphense hei. Maar ons allereerste lange weekend weg ging naar de Veluwe. (Buiten de week Oostenrijk met de schoonfamilie, wat op zich al een vuurdoop is…). Wandelen op de Veluwe, shoppen en eten in Arnhem en beestjes kijken in Burgers zoo. Toerist in eigen land kan zo fijn zijn. Dit jaar zijn we zelfs nog eens teruggegaan.

 

 

Dit was dus 2007. Mijn mooiste jaar. Maar met ons zojuist geboekte enkeltje naar India is 2016 nu al in de running om 2007 van de troon te stoten.

#Traveltag tags

Om deze gezellige #traveltag in leven te houden nomineer ik bij deze de volgende bloggers om een stukje te schrijven over jouw mooiste reisjaar!
Mits je er zin in hebt en ik je, ondanks grondig onderzoek op je blog, niet per ongeluk dubbel heb genomineerd natuurlijk :)

Nies van Reismicrobe.com
Margreet van Reisverhaaltjes.nl
Yvonne van yvonnevanderlaan.nl
Fardou van fardoubakker.nl

Ps.: nog even een shout-out naar Daphne van livethelifeyoulove.nl die deze #traveltag heeft bedacht.