Heerlijk rustig op reis, geen smartphone, geen internet, geen stress,… wat?! Een grotere paradox bestaat in mijn beleving niet. M’n hele leven regel ik digitaal, digitaal is my middel name. Waarom zou dit op reis anders zijn? Ik maak graag gebruik van alle handigheden die smartphones en apps bieden, in deze post vind je mijn top 5 voor de beste smartphone apps voor op reis. Veel van deze apps zijn er waarschijnlijk ook voor Android of andere smartphones, maar gezien ik een echte Apple-aanhanger ben en alleen iOS apparaten gebruik, heb ik alleen gelinkt naar de iOS versies.

1. App in the air

App in the Air LogoBij uitstek de beste app om je vluchten te checken en te volgen. Indien je vlucht vertraagd is of je gate veranderd ontvang je een push notificatie. Ook handig; wanneer je geen mobiele data (internet) hebt in het buitenland, kun je er voor kiezen om een SMS te ontvangen bij wijzigingen. Maar liefst 5 personen kun je aan deze SMS service toevoegen, voeg bijvoorbeeld de thuisblijvers toe en zij weten in real-time wanneer je veilig bent geland! Beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple Watch.

App in the Air – Flight Tracker and Airport Guide

2. Booking.com

Booking.com LogoAlles van te voren helemaal gepland en geboekt hebben is niet echt ons ding en hotels boeken doen we daarom meestal pas op het moment dat we besluiten om verder te reizen. Booking.com is onze “go to” website voor het boeken van hotels, via de app kan je snel onderweg een slaapplek boeken, maar ook heel snel je huidige reserveringen controleren of het adres van je geboekte hotel of appartement checken. Ideaal! De Booking.com app is ook beschikbaar voor iPad, welke net iets beter werkt dan de website op een tablet.

Booking.com Hotelreserveringen bij meer dan 750.000+ hotels – Booking.com

3. AirBnB

Airbnb LogoOm AirBnB kun je niet meer heen. Kan me niet voorstellen dat er nog iemand is die niet bekend is met deze site en dat deze nog uitleg behoeft. Vaak (maar zeker niet altijd!) goedkoper dan reguliere hotels en op de beste locaties. Via de App boek je, net als in Booking.com app, eenvoudig een kamer of appartement. Ook kun je de status van je huidige boekingen inzien en via de ingebouwde chat contact onderhouden met de verhuurder.

Airbnb – Airbnb, Inc.

4. Skyscanner

Skyscanner LogoSkyscanner is verreweg de meest eenvoudige en snelle manier om goedkoop vliegtickets te zoeken en te boeken. Geef je vertrek en aankomst datum in en je bestemming(en) en Skyscanner zoekt op alle vliegticket sites naar de goedkoopste vluchten. In een handige grafiek wordt ook nog eens weergegeven of het niet voordeliger is om een dag later of eerder te vertrekken en is het mogelijk om een “Prijsalarm” in te stellen voor een bepaalde vlucht. Zo krijg je een seintje wanneer jouw vlucht in de aanbieding is. Handig!

Skyscanner – Vergelijk Vliegtickets – Skyscanner

5. Citymapper

City Mapper LogoCitymapper is de ideale app wanneer je een city trip maakt in een grote stad. Met deze routeplanner beweeg je je snel door de meeste grote steden rond de wereld (o.a. New York, LA, SF, Londen, Berlijn, Tokyo, onze eigen Randstad en nog veel meer) en laat real-time alle vertrektijden zien van trein, metro en bus. En mocht er geen openbaar vervoer naar je bestemming rijden, bestel je zonder de app te verlaten een Uber.

Citymapper – App voor openbaar vervoer

 

Bovenstaande apps worden op reis veelvuldg, zoniet dagelijks, gebruikt. Gebruik jij zelf andere apps die onmisbaar zijn?