De meest gelezen post afgelopen 2 maanden op onze site, is de aankondiging van onze wereldreis. Je weet wel, die waarvan je wel (of niet) wist dat ‘ie een keer zou komen. En omdat ik het net zo leuk vind om te plannen als jullie blijkbaar om te lezen, deel ik graag met een update over onze wereldreis route en planning.

Aftellen & lijstjes

Niet alleen wij vliegen maar ook de tijd; met nog 35 dagen op de teller komt onze wereldreis nu schrikbarend dichtbij! Over 35 dagen bevinden we ons midden in de hustle & bustle van India, het aftellen is écht begonnen.
Ehhh… en met het besef dat 5 weken toch écht niet zo heel lang meer is beginnen alle radertjes op volle toeren te draaien. To do lijstje hier, paklijstje daar, nieuwe sneakers. Want er is áltijd een reden om nieuwe sneakers te kopen, zo ook het comfortabel afleggen van alle kilometers te voet. En nee, dat kan niet op een paar oude.
Naast sneakers hebben we in 35 dagen nog een aantal belangrijke zaken te regelen:

 • Visum India
 • Hotel India (want anders geen visum…)
 • Ticket uit India (want anders geen visum…)
 • Visum Australië (want anders niet uit India…)
 • Post en rekeningen digitaliseren
 • Reisverzekering oversluiten / checken op juiste dekkingen
 • Paklijst samenstellen (voor zo’n beetje alle weertypen…my god!)
 • Internationaal rijbewijs aanvragen voor NZ
 • Aanvullen reisartikelen zoals vacuüm zakken, lakenzakken, sneakers, ductape, EHBO kit aanvullen etc.

Pluspuntje: we hebben géén inentingen nodig, wellicht alleen wat malaria tabletten. Ons gele paspoort staat vol benodigde en ontvangen vaccins. En ziek worden we in India toch wel…

Wereldreis route & planning

Naast bovenstaande lijst moet er uiteraard onderweg nog een hoop geregeld worden zoals vluchten, hotels, excursies.
De route is vooralsnog ongewijzigd met ongeveer de volgende tijdsplanning, waarbij we ‘ergens begin juni’ weer terugvliegen:

 • India:                      3 weken
 • Sydney:                  0,5-1 week
 • Fiji (ofzo):              1-1,5 week
 • Nieuw Zeeland:    5 weken
 • Japan:                     2-3 weken

We starten dus in India. Op  3 maart vliegen we met een rechtstreekse vlucht van Brussel op New Delhi voor de fijne prijs van 330 euro per persoon. We verwachten geen ‘relaxte’ start van onze reis in een stad met 15 miljoen inwoners die geld ruiken bij iedere westerling. Wel hebben we voor de eerste 3 nachten een hotel geboekt vlakbij het treinstation. We ontvingen direct een mail met alle oplichtingspraktijken waarvoor we moesten uitkijken bij ons bezoek aan India en of ze ons van het vliegveld konden halen. Graag, we landen namelijk pas om 23:00u.

Gouden driehoek & Rajasthan

In India gaan we de ‘klassieke’ route afleggen langs een aantal bijzondere steden en doen we ook één safaripark aan; om wilde tijgers te spotten! Geen ‘off the beaten track’- ellende voor ons, ik maak me al enigszins zorgen om de ervaring van India zelf. Wat treffen we daar aan? Zullen we alle oplichters kunnen afpoeieren? Worden we niet gillend gek van de drukte? Wat moet ik aan om zo min mogelijk aandacht van handtastelijke Indiërs te krijgen? (ja, serieus!).

  Het kaartje hierboven geeft de route aan, die we in 3 weken willen afleggen:  New DelhiAgra (Taj Mahal!) – Ranthambore Safari Park (tijgers!) – UdaipurJodhpurJaisalmer / Thar woestijn – PushkarJaipur (Holi festival!)

  Na de afsluiting van ons India gedeelte met het meest uitbundige Hindu feest ter wereld – Holi – gaan we, vermoedelijk voorzien van oranje, rode en gele verfrestanten in haar , oren en kleding, terug naar New Delhi. Op vrijdag 25 maart vertrekt onze vlucht, á 440 euro p.p., naar Sydney!

  Bliksembezoek Aussie & chillen op Fiji

  Na 3 weken stofhappen, cultuurschokken en curry eten gaan we terug naar de Westerse wereld. We maken een tussenstop in Sydney, een van de meest prettige steden ter wereld om te wonen, naar het schijnt.
  Hier verblijven we een paar dagen voordat we verder gaan naar….iets tropisch.
  We zijn er nog niet helemaal uit of dit Fiji, Cook Islands, Vanuatu of Nieuw Caledonië wordt. Suggesties zijn welkom!
  Na een weekje zand tussen de billen vliegen we het liefst rechtstreeks naar Auckland voor onze roadtrip door Nieuw Zeeland. Daarover later meer!

   

  Heb je nog tips voor een van de bestemmingen of onze voorbereidingen? Laat het ons weten! Volg ons op InstagramTwitter en Facebook om niets te missen!