Visum India aanvragen: check! Hop, weer een puntje van de to-do list. Strepen is fijn met nog zo’n 2 weken voor vertrek.
India stond stiekem niet bovenaan onze bucketlist en na het lezen van horror verhalen rondom het aanvragen van een visum werd dit niet veel beter; 2 ritjes naar de ambassade in Den Haag, drommende Indiërs en voor het meest pietluttige weer van vooraf aan moeten beginnen. Dat was 2015. In 2016 ziet de wereld er een stuk minder gecompliceerd uit. India heeft een sprong in de tijd genomen en de visumaanvraag voor een verblijf tot 30 dagen is geheel online te doen. Binnen 13uur kregen we toegang tot India, gewoon thuis vanaf de bank.

Visum India: eTourist Visa Application

Via deze website van de overheid kun je je eTV aanvragen. Je hoeft slechts 1.078 vragen te doorlopen, wat documentjes te uploaden en wachten op mail met goedkeuring.
Dat proces gaat zo:

Stap 1

Zorg dat je de volgende informatie paraat hebt:

  • paspoort in PDF van max 300KB
  • pasfoto in JPG van max 1MB met een lichte achtergrond. Wij gebruikte die van ons paspoort, vierkante uitsnede kun je online in je aanvraag maken.
  • namen van je ouders, werkgevers, babysitter en goudvis
  • verblijfplaats (bv. 1e hotel) en route in India.
Stap 2

Selecteer e-Tourist Visa Application en je komt bij onderstaande simpelen oefening voor de echte aanvraag. Start je reis niet binnen 34 dagen? Helaas, probeer het later nog eens.

Visum India aanvragen - stap 1

Stap 3, 4 en 5

Vul 3 pagina’s aan vragen in over details van je paspoort en werkgever tot je verblijfplaats in India. Hier vul je het eerst hotel in waar je verblijft of…niet. Daar wordt niet naar gekeken voor de bevestiging. Weet je het even niet meer? Dan kun je tussentijds je aanvraag opslaan en op een later moment hervatten. Voor dat je naar stap 6 gaat eerst nog even je pasfoto uploaden. Vierkante uitsnede kun je voor het uploaden op de site zelf doen.

Visum India Aanvragen stap 3 4 5

Stap 6

Voor de Indiase ambassade is drie pagina’s aan inside info niet genoeg om te bepalen of je al dan niet een bedreiging vormt in een land van een miljoenmiljard mensen. Vóór het uploaden van je paspoort in PDF heb je nog één scherm te doorlopen waarin je  niet alleen de beoogde route aangeeft maar ook je reishistorie van de afgelopen 10 jaar.
Verwijzen naar een blog of FB pagina is helaas niet mogelijk. Wij beperkten ons tot wat in ons huidige paspoort aan stempels staat.

Visum India aanvragen stap 6Tot slot

Na het vragenvuur en het uploaden van de documenten in het juiste format en van de juiste grootte mag je omgerekend €44,96 afrekenen.  Je ontvangt gedurende het proces 3 mails; één vóór betaling, één na ontvangst betaling en, bij ons na slechts 13,5 uur, één met de hopelijk positieve uitslag van het toelatingsexamen: Visum status: granted.
Print je visum aanvraag (ook altijd later nog op te zoeken via je application ID) en de bevestigingsmail uit en neem deze mee bij inchecken op je vlucht.

Visum India aanvragen voor een verblijft tot 30 dagen? Dat doe je dus via deze website!

Visum India aanvragen - startscherm