De fervente reiziger en koopjesjager markeert januari en september steevast in zijn kalender: de KLM Werelddeal Weken zijn er weer!  Ideaal moment om vliegtickets met flinke korting te scoren. Maar er zijn meer tips en trucs om goedkoop dat vliegticket te boeken.
Met een waslijst aan vluchten op ons conto hebben we heel wat vlieguren gemaakt en minstens zoveel uren gespendeerd aan het najagen van het goedkoopste ticket. Voor de ervaren reiziger ongetwijfeld bekend maar de wat minder bevlogenen onder ons kunnen er mogelijk nog tientallen of honderden euro’s mee besparen!

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Ze ze zijn er in grote getale: vergelijkingssites. Retehandig! Wij hebben al een hoop euro’s bespaart door gebruik te maken van Skyscanner of Chaser.
Vergelijk ’s ochtends,’s middags, ’s avonds, door de weeks én in het weekend. Prijzen wijzigen dagelijks en lijken vaak het goedkoopst op dinsdag. Check soms ook even de site van de maatschappij. Soms, heel soms, zijn ze weleens goedkoper zonder tussenkomst van een zoekmachine.

Ps: Iemand ervaring met Flightfoxes? Echte mensen, wereldwijd, die jouw zoektocht voor je doen voor een kleine vaste vergoeding. Vinden de beste deals, zegt het internet.

Vliegen vanaf…

Duitsland of België, bij Skyscanner en Chaser kun je zoeken naar vanaf Nederland ‘en omgeving’. Hoewel de prijzen steeds meer gelijktrekken zitten er af en toe nog grote verschillen. Wij bespaarden 400 euro door vanaf Antwerpen (!) naar Lima te vliegen. Route: Antwerpen Centraal (trein) – Schiphol – Lima. Ibis budget hotel in Antwerpen voor 50 euro geboekt en de vakantie begon een dag eerder!

Periode

Hoogseizoen, schoolvakantie, feestdagen of festivals in land van bestemming. Eén van de grootste factoren van invloed op de ticketprijs. Heb je meer vrijheid probeer dan deze twee tips:

  1. Vliegen wanneer de prijs het laagst is: selecteer op Skyscanner een volledige of de goedkoopste maand en krijg een handige grafiek met de voordeligste dagen om uit te vliegen.
  2. Ticket prijzen veranderen dagelijks! Stel prijsalarmen in voor jouw gewenste periode of meerdere periodes en krijg dagelijks een update over de tarieven.

Skyscanner tips om goedkoop vliegtickets te boekenBestemming hoppen

Oh darling, let’s be adventurers! Je kunt natuurlijk zoeken op een bepaalde bestemming. Maar dat hoeft niet!  Eén, twee of multistops; hier een paar tips:

  1. Skyscanner is dé plek als je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen naar bestemming onbekend. Vul in ‘Overal’, selecteer je datum of een maand en zij vinden de goedkoopste tickets naar waar ook ter wereld. Be surprised!
  2. Hoppend naar je eindbestemming bespaart je soms tot 50%. Vlieg op een grote stad en boek via een lowcost airline je vervolg ticket. Bijvoorbeeld via Air Asia; zij vliegen op vele bestemmingen in Azië en Oceanië.
    Deze combi’s krijg je niet uit je zoekmachine. Let op: wel even zelf je bagage ophalen en afgeven dus houdt rekening met voldoende overstaptijd.
  3. Overstap tip: je kunt bij grote hubs en maatschappijen soms gratis je overstaptijd verlengen met een paar dagen. Bonus citytrip!

Spam & Sparen

Yup, kom maar door met die spam en wees als eerste op de hoogte van de grootste uitverkoop in de luchtvaart. Denk o.a.de KLM Werelddealweken, The world is on sale! van British Airways of Big Sale van Air Asia waar je soms voor 4 dollar (ex fees) al een ticket kunt scoren!
Loyaliteit wordt nog steeds beloond. Schrijf je in voor Frequent Flyer programma’s zoals bijvoorbeeld Flying Blue van KLM en spaar voor fikse kortingen.

Ja, het kost tijd en vergt flexibiliteit als je écht het onderste uit de kan wilt halen. Maar als echte koopjesjager kan een goedkoop vliegticket boeken je heeel blij maken! So, up, up and away we go! Als is het alleen maar voor de mooie uitzichten…