Op onze één na laatste dag in India zijn we helemaal klaar met dit land en de vlucht naar Sydney kan niet snel genoeg komen. Toch wagen we ons in het feestgedruis op straat tijdens Holi festival in Jaipur. Wat overigens door vele reisgidsen wordt afgeraden want; hordes benevelde en handtastelijke Indiase mannen. Dus we slaan het advies van ons hotel om Holi op een afgesloten plek bij een ander hotel te vieren in de wind en stappen in de tuctuc naar Pink City, het oude stadscentrum, op zoek naar kleurtjes.

Happy Holi Sir! Happy Holi Madam!’ Binnen 5 minuten hebben we geknuffeld, handjes geschud, zijn we besmeurd met neon roze, groen en gele verfpoeder en heb ik minstens één Indiase knul een knal verkocht ‘Don’t f*cking touch me!’. Happy Holi India!

Holi festival in Jaipur fotoverslag 

Holi festival Jaipur India 2016

Na ruim een uur de straten te hebben getrotseerd ontvluchten we snel de Indiase mannen die Holi festival vooral zien als een vrijbrief om de toeristen te besmeuren, even aan te raken en om een selfie te vragen. Het blijft tenslotte India. En dat zal het ook altijd blijven.