Jiiehoeeee…nog een weekje en dan is het zover, dan start onze wereldreis op Brussel Airport om 7.30 (mocht je ons willen uitzwaaien ;). Woensdag was mijn laatste dag op kantoor en Martien trekt vrijdagmiddag de deur achter zich dicht. Gelukkig dus nog een paar ‘vrije’ dagen voordat we met de noorderzon vertrekken. Want: kapper, administratie, neefje knuffelen, thee drinken met moeders, huis poetsen, uitrusten, neefje knuffelen, spullen inpakken en nog een keer mijn neefje knuffelen.

Lijstjes

Op de eerste vrije dag is deze controlfreak natuurlijk met de paklijst ‘wereldreis’ in de hand al begonnen met inpakken. Normaliter weet ik mezelf te beheersen tot de dag of avond voor vertrek terwijl in mijn hoofd tientallen outfits en boodschappenlijstjes de revue passeren. Voor deze reis maak ik graag een uitzondering. Met nog 7 nachtjes op de teller ben ik begonnen met het sorteren van de toiletartikelen, EHBO kit aanvullen, flesjes en potjes vullen. En toch vast even die outfits aan mam laten zien ter goedkeuring.
De meeste toiletartikelen heb ik afgelopen weken aangeschaft, alle foldertjes van Kruidvat en Etos doorspittend bespaart dat namelijk een hoop geld. Want je zult zien als je alles koopt net voor vertrekt het dan precies niet in de aanbieding is.

Paklijst per categorie

Naast de boodschappenlijst en to-do list hebben we (lees: Deborah) een paklijst. Onze paklijst voor de wereldreis bestaat uit 4 categorieën. Hieronder lees je wat er allemaal meegaat:

Paklijst wereldreis

Vier seizoen in één tas

Al onze spullen gaan mee in maximaal 2 tassen per persoon; 1 backpack en 1 daypack. De daypack is voornamelijk gevuld met alle kostbare spullen, papieren en alle cameragear.
Voor de backpack gaan we voor maximaal 12-13 KG per persoon. Op voorgaande reizen is dit altijd gelukt en voor 3 maanden neem je in theorie net zoveel mee als voor 3 weken. De praktijk moet dit nog wel even uitwijzen gezien de (mogelijk) uiteenlopende weersomstandigheden. In India zitten we begin zomer dus dunne luchtige kleding  voldoet. In Nieuw Zeeland begint de herfst met temperaturen die ’s nachts gemiddeld tussen de 6 en 10 graden liggen. Dus dat warme fleece vest moet zeker mee. Indien mijn tenen er echt afvriezen, koop ik wel een slaapzak ‘on the road’. Want oh ja, we gaan daar de eerste 3 weken k(r)amperen.

En hoe ziet dat eruit?

Onze backpacks gaan al voor het 8e jaar op rij met ons op reis. Investeren in een goede rugzak loont. Niet alleen voor je portemonee maar ook voor draagcomfort op rug en schouders. En ja..hoe ziet dat reizen met een backpack er dan zo’n beetje uit? Nou zo: