Review: B&B het Beloofde Land Klarenbeek doet wat het belooft
8.8Heel blij!
Locatie8.5
Kamer9
Gastvrijheid10
Gratis Wifi8
Prijs/Kwaliteit8.5

In augustus sliepen wij een nachtje in de ‘burcht’ bij Rein en Ankie. Ja, ik noem ze Rein en Ankie want daar was de sfeer wel naar. Midden tussen de met koeien en ooievaars bewoonde weilanden en grenzend aan een bos heeft die uber-gastvrije stel hun droomhuis gebouwd op Landgoed het Beloofde Land. Droomhuis, burcht, slotgracht, kasteel, take your pick.  Het is majestueus en voor een meisje uit de stad (zoals ik dus) in the middle of nowhere.
Het souterrain doet dienst als appartement. Het enige appartement wel te verstaan. Je voelt je de koning te rijk.

Out and about

B&B Het Beloofde Land ligt vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe en heel centraal in Klarenbeek. Waar??? Tussen Deventer en Zutphen. Aha.
Kortom; de perfecte locatie om overdag de fiets- en/of wandelpaden van de Veluwe te trotseren en ’s avonds richting één van de hanzesteden te gaan voor een avondwandeling en diner. Geen zin om te Bob-en? Geen paniek, Rein en Ankie regelen een taxiservice.

…en dan heb ik nog niet eens verteld dat ze een eigen paardenstal hebben, oprijlaan van minimaal 50 meter en een terras met openhaard (waar je de bij aankomst ontvangen champagne kunt nuttigen).
Landschaps foto van de zandduinen in Nationaal Park de Hooge Veluwe

Vorstelijk ontbijten

Naast de robuuste inrichting met gebruik van natuurlijke materialen als hout, metaal en cement is het hoogtepunt toch echt wel het ontbijt. (Naast reizen is mijn andere hobby eten :)
Wij hadden het geluk op een prachtige zondagochtend buiten te kunnen genieten van de rust, omgeving en een dienblad vol heerlijkheden uit de streek. Het is niet alleen te veel om op te noemen maar ook om op te eten. De ambiance maakt dat dit vorstelijk ontbijt mij deed denken aan het zitten op een zonnige veranda in Spanje.

Worden wij hier blij van?

JA! Landgoed het Beloofde Land bezorgt je niet zomaar een weekendje weg maar een weekend voor jezelf, rust en luxe. Maar ook genoeg te doen wil je erop uit trekken. Eerlijk is eerlijk, wij genoten van een gekregen Bongo bon maar 120 euro voor een nachtje in het Beloofde Land is zeer acceptabel.