Top 10 beste tapas barretjes in Málaga

Als echte foodies zijn we op Blij van reizen natuurlijk nooit te beroerd om tips over lekker eten te delen. En tijdens een bezoek aan Málaga is het natuurlijk wel handig om te weten waar je de lekkerste tapas kunt eten. Je bent immers niet voor niets in Spanje. In dit artikel laten we een selectie van de beste tapas barretjes in het historisch centrum van Málaga zien, allemaal op loopafstand van elkaar.

1. El Pimpi

Tijdens een bezoek aan Málaga is het haast onmogelijk om deze tapasbar over te slaan. El Pimpi is een waar fenomeen. Deze bodega bar staat bekend om haar zoete Málaga-wijn en (gefrituurde) tapas. Je komt er Malagueños tegen maar ook vele bezoekers van buiten de stad. Vele Spaanse beroemdheden zijn je voor geweest, waaronder Antonio Banderas, Rafael Nadal en de Spaanse koning Juan Carlos.

Aanbevelingen:

 • Moscatel, Malaga Virgen – zoete Malaga wijn
 • Tostas & Molletitos – mini sandwiches

2. Bodeguita El Gallo

El Gallo - beste tapas Malaga

Bodeguita El Gallo ligt in Calle Agustin, het meest authentieke straatje van Málaga, tegenover het Picasso museum. Dit barretje wordt al generaties lang gerund door dezelfde familie. Het succes van El Gallo is te danken aan de eenvoudige tapas.

Aanbevelingen:

 • Magro con tomate – stukjes varkensvlees in tomatensaus
 • Huevos rotos con jamon – gebakken ei met ham en friet

3. El Refectorium Catedral

El Refectorium Catedral - beste tapas Malaga

Het eerste Refectorium restaurant opende haar deuren in 1972 in de wijk La Malagueta. Dit was een van de eerste restaurants gericht op de Malagese keuken. Het tweede Refectorium restaurant ligt in hartje centrum tegenover de kathedraal. Dit restaurant staat bekend om haar seizoensgebonden en verse ingredienten, die persoonlijk worden geselecteerd door de chef Sergio Ramirez.

Aanbevelingen:

 •  Arroz negro – zwarte rijst
 •  Ensaladilla Rusa – huzarensalade met tonijn

4. Taberna Cofrade Las Merchanas

Taberna Las Merchanas - beste tapas Malaga

Het is even zoeken in de smalle straatjes van Málaga, maar Spaanser dan dit zul je niet tegenkomen. Het hele restaurant is versierd in traditionele Andalusische stijl en alles wat te maken heeft met de Semana Santa, inclusief de klassieke paasmuziek. De tapas zijn traditioneel, erg lekker en worden aangeboden voor heerlijke Spaanse prijzen.

Aanbevelingen:

 • Croquetas de la abuela – huisgemaakte kroketten
 • Montadito de Cristo – broodje met pittig vlees

5. Cervecería Los Gatos

Op het drukke Plaza Uncibay vind je een van de meest karakteristieke kroegen van Málaga, waar de keuken de gehele dag geopend is. Deze tapas- en bierbar is vele malen beoordeeld als de beste tapasbar van Malaga. En niet zonder reden. De vriendelijke en snelle service levert hier zeker een bijdrage aan. Daarnaast krijg je bij ieder drankje een gratis tapa. Spaanser kan niet!

Aanbevelingen:

 • Salmón con queso de cabra y cebolla caramelizada – zalm met geitenkaas en gekarameliseerde ui.
 • Pinchos – kleine belegde broodjes

6. El Tapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes - beste tapas Malaga

Gelegen naast Teatro Cervantes vind je het kleinste en populairste restaurantje in Malaga, El Tapeo de Cervantes. Er is slechts plek voor 28 personen. Vooraf reserveren is dan ook zeker aan te raden.  Naast de tapas zijn vele bezoekers te spreken over de vriendelijkheid van deze Spaanse familie.

Aanbevelingen:

 • Ibérico  y queso manchego – Iberisch varkensvlees met Manchego kaas 

7. Casa Lola

In het gezellige straatje Calle Granada vind je Casa Lola. Ben je op zoek naar leuk barretje om even lekker tapas te eten, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is een typisch Spaans tentje dat erg populair is bij de lokale bevolking. De blauwe en witte tegeltjes zorgen voor een gezellig sfeertje. Een prima plek voor eenvoudige tapas met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Aanbevelingen:

 • Vermut Casa Lola
 • Hamburguesa de presa

8. Taberna Uvedoble

Uvedoble - beste tapas Malaga

Een tapasbar die je in de straten van Malaga zo maar voorbij zou lopen; niet doen! Volgens gastronomische kenners behoort Uvedoble tot de nieuwe generatie van gastrobars. De minimalistische inrichting zorgt voor een andere sfeer dan de typische Andalusische tapasbars: netjes, licht en modern. De Spaanse tapas zijn van een iets anders kaliber dan bij de gemiddelde tapeo.

Aanbevelingen:

 • Tataki de atún con porra Antequerana – tonijn geserveerd met traditionele porra en knoflooksaus.
 •  Ensaladilla rusa con gambas – huzarensalade met gamba’s.

9. Cortijo de Pepe

Cortijo de Pepe - beste tapas Malaga

Dit authentieke restaurantje is gelegen aan Plaza de la Merced en is erg populair onder de locals. Cortijo de Pepe serveert al ruim 40 jaar eenvoudige tapas zonder poespas, traditionele en lekkere tapas op Andalusische wijze.

Aanbevelingen:

 • Montaditos de Lomo – klein broodje belegd met varkenshaas.
 • Pimiento del Piquillo – gevulde pepers

10. La Plaza

La Plaza - beste tapas Malaga

Officieel geen typisch Spaans tapasrestaurant, maar de tapas zijn hier uitstekend en gevarieërd. La Plaza is gevestigd op twee toplocaties in het centrum: Plaza de la Merced en Calle Alcazabilla. Met haar internationale keuken, moderne en mooi opgemaakte tapas is dit een fijne plek voor lunch en diner.

Aanbevelingen:

 • Costillas de cerdo con especias chinas – Varkensribbetjes in een saus van Chinese kruiden
 • Bruschetta con tomate y albahaca Bruschetta met tomaat en basilicum

Nu weet je waar je de beste tapas in Málaga kunt vinden, buen provecho!

 

Dit artikel is samengesteld door VakantiehuizenSpanje.nl