In september maakten wij een rondreis Noorwegen met de auto door een wereld die je versteld doet staan met haar prachtige natuur, spiegelende fjorden, besneeuwde bergen, idyllische dorpen, houten hutjes en watervallen. Als er één land is dat fotogeniek is, is het Noorwegen wel. Er was geen slechte compositie te maken.

Op zoek naar een handige route? Bekijk hier wat wij tijdens onze 14 daagse rondreis allemaal zagen.

Fotoverslag rondreis Noorwegen

wij begonnen onze rondreis Noorwegen vanaf Kristansand en Mandal en reden over de Fv44 naar Stavanger. Een klein stadje vanwaar je een aantal mooie uitstapjes kun maken zoals het beklimmen van de Preikestolen of een boottochtje over het Lysefjord.

Na regio Stavanger gingen we richting het meer Noordelijk gelegen Eidfjord. Vanaf Eidfjord heb je een centrale ligging om de omgeving te verkennen met onder andere het Hardangervidda plateau en de Vøringvossen waterval.

Bergen, daar waar het vaak regent. Maar omringt door 7 bergen en 7 fjorden en voorzien van Unesco erfgoed Bryggen, de historische binnenstad.

Flåm (spreek uit als Flom) is een ini mini dorpje en cruiseschepenhub. Niet voor niets, de omgeving is waanzinnig. Zowel op het water als de route er naar toe.

Sluit je rondreis Noorwegen af in Oslo, een heerlijke, hippe stad die je bereikt via een prachtige route over de Snøvegen.

 

Nieuwsgierig naar de volledige route en kosten? Check de planning van dag tot dag!