Vreemd. Ik weet bij deze post eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen. Goed, om met de deur in huis te vallen: Martien en ik gaan volgend jaar op wereldreis!

WHOOOOOOOEEEEHOOOOOOEE!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Dit is zo ongeveer het enig wat in mij opkomt als ik er eens goed bij stil sta. De adrenaline giert door mijn lichaam, mijn vingers willen sneller typen dan ik aan kan en ik kukel bijna van mijn stoel van opwinding.
Het is waar; we gaan écht voor langere tijd op reis. Halleluja.

‘En wanneer gaan jullie weer’?

Dat Martien en ik een buitensporige passie hebben voor reizen, is niemand onbekend. Bij thuiskomst na een vakantie of lange reis luidt de eerste vraag dan ook vaak ‘en wanneer gaan jullie weer’? Waarop, moet ik toegeven, we vaak ook nog kunnen antwoorden met een bestemming.
Voor familie en vrienden konden we (of eigenlijk ik) het al niet echt geheimhouden en na onze laatste reis in oktober (roadtrip Spanje) hebben we het bekend gemaakt bij onze werkgevers. Dus op de vraag ‘wanneer gaan jullie weer?’ kunnen wij volmondig antwoorden: in maart!
En ja, dat is al over iets minder dan 3 maanden. En nu we zeker weten geen werk hebben per 1 maart, gaan we zo snel mogelijk die enkele reis boeken.

Waarheen, waarvoor

De route is al vele, vele, vele malen de revue gepasseerd, aangepast, bijgestuurd en opnieuw gemaakt. Voor onze (eerste) wereldreis trekken wij 3 maanden uit. Een prima periode om een (héél) klein deel van onze bucketlist af te vinken zonder haast maar voldoende tijd om van een nomadische leven te proeven.
Ik hoor je denken ‘schiet op met dat geneuzel en zeg waar je heen gaat’.  Ok ok, maar om het in het perspectief te stellen: het initiële was een rondje om de wereld reizen in 100 dagen. Uit tijd en kosten overweging hebben we uiteindelijk deze 5 bestemmingen geselecteerd:

 1. India:                     Uit het niets in onze bucketlist als culturele tegenhanger van de overvloed aan natuur in New Zeeland
 2. Sydney:                 We love cities! En dan zijn we toch in Australië geweest.
 3. Fiji:                         Omdat we dan toch in de buurt van de andere kant van de wereld zijn.
 4. Nieuw Zeeland:   Mount Doom, Hobbiton. De onbetwiste nummer 1 van onze bucketlist.
 5. Japan:                    Omdat we iedere reis en trip afsluiten met sushi!

In de map hieronder zie je hoe dat eruit ziet! Toch een soort van ‘rondje’. Maar dan om Azië…

  Uiteraard staat nog niets vast en zullen we tijdens de reis zo flexibel mogelijk blijven. Maar met ‘slechts’ 3 maanden en een wishlist van jewelste is enigszins plannen wel raadzaam. En voorbereidingen zijn immers de helft van de fun ;-).

  (Iedereen die mij een beetje kent, weet dat er dus een enorme spreadsheet bestaat met planning van dag tot dag, vluchtopties, budget en to-do lijstjes).

  To-do lijstje

  Mogelijk doordat ik al 2x eerder voor langere tijd alleen op reis ben geweest (resp. naar Spanje, Costa Rica & Guatemala) voel ik geen spanning maar eigenlijk alleen maar pure blijdschap. Ondanks dat bij een wereldreis  als werkend stel met een koophuis toch iets meer komt kijken dan even je tas inpakken de avond vooraf. Denk aan passende reisverzekering afsluiten, visa regelen, post en rekeningen digitaliseren, sparen, budgetteren, oppas voor de planten zoeken… En alles vastleggen op ons blog!
  Maar eens beginnen met het eerste op de to-do lijst: het boeken van een enkele reis naar India!

  Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook om niets te missen!
  Heb je nog tips voor een van de bestemmingen of onze voorbereidingen? Laat het ons weten!