Alle terugblikken, lijstjes en overzichten van 2015 zijn geweest. Alhoewel het thema een prima houvast is voor een leuke post krijg ik de kriebels zodra mij het gevoel bekruipt dat ik iets moet posten omdat ‘het nu eenmaal hoort’. Dus hop; mid januari een prima moment voor een terugblik op het afgelopen jaar.

Deze datum een jaar geleden, 15 januari, markeert namelijk het begin van een nieuwe fase in mijn leven. Na 7 jaar hard werken, studeren en hoger op komen bij één van de topwerkgevers in ons land realiseerde ik me, na veel vallen en opstaan, dat ik niet gelukkig was en nam ontslag. De maatschappelijke wens van studeren-werken-huisje-boompje-beestje-pensioen omdat ‘het nu eenmaal hoort’ gemixt met een werkomgeving waar ‘ik, ik, ik’ het motto is, maakte dat ik bijna in een burn-out belandde. Nu, een jaar later, sta ik dichter bij mezelf dan ooit te voren en is de achtbaan veranderd in ritje Droomvlucht.

Winter

Op 15 januari 2015 stapte ik na 7 jaar trouwe dienst naar buiten, de wereld lag aan mijn voeten en ik had nog geen haast om die te verkennen.
Om mijn status als werkloze in te luiden deed ik een 3-daagse citytrip naar Barcelona met mijn moeder. Winkelen, eten, winkelen, winkelen, eten en tussendoor nog alle hoogtepunten van de stad aan doen, we waren er toch.
De rest van de winter stond in het teken van het opstarten van mijn lifestyle blog (Ditisgeenblog.nl) waarvoor ik mijzelf vol overgave stortte op sporten, havermoutmuffins en bananencake in mijn zoektocht naar een gezonder en fitter leven. Schrijven deed ik daar over mijn 2 grootste hobby’s: eten en reizen.
Begin maart sjezen Martien en ik nog een weekje op onze snowboards van de pistes in Saalbach Hinterglemm, één van onze favoriete skigebieden in Oostenrijk. Martien maakte daar ook een tof filmpje van; die zie je hier.

Lente

De dagen dat ik thuis blijf, op de bank hang en TVD of Greys’ binge-watch zijn voorbij. Ik begin aan mijn nieuwe carrière pad en heb er zin in! Ik start mijn eigen bedrijf, Ginger & Co en ben inzetbaar als freelancer. Zo hoop ik flexibeler te zijn voor werkgevers en voor mezelf. Maar een vaste baan is nog altijd een optie.
Mijn spaargeld gaat steevast op aan reizen. En aan nieuwe schoenen. Nu is sparen zonder inkomen best een uitdaging maar toch trakteerden we onszelf op een weekje New York toen we goedkope tickets voorbij zagen komen. Want ja, het is wel New York en je bent verslaafd aan reizen of niet. Om toch enigszins geld te besparen waren we vooral druk met alle gratis dingen om te doen in New York. Uiteraard schreef ik alle tips op in deze post & deze post. Tussen de kilometers slenteren over de Brooklyn Bridge, door Manhattan en Central Park stopten we dikwijls om gezond en minder gezond te eten. Je leest er alles over in de post NY: van hamburger tot havermout.

Zomer

De eerste week van de zomer start met een fijn weekendje festival; Down The Rabbit Hole. Na 7 jaar Lowlands (wat is er toch met die 7 jaar?) waren we toe aan vernieuwing. Festival valt bij ons in de categorie mini-vakantie. Eten, dansen, muziek en je vooral niet druk maken, de tickets voor 2016 zijn ook al in de pocket.
Na ruim 5 maanden thuis en geen uitzicht op iets nieuws werd ik een beetje nerveus. Langzamerhand moeten er toch weer centjes binnenkomen. Mijn personal branding was een zooitje en de marketing- communicatiebranche kampt met een overschot aan aanbod. Een redesign van mijn CV, update van mijn LinkedIn profiel, aanschrijven van connecties en recruiters leverden binnen 2 weken 7 sollicitaties op waarvan 4 met potentie tot. Bewust koos ik voor een tijdelijke functie. Die vrijheid en het feit dat ik niet weet wat ik over een half jaar doe geven mij, hoe vreemd ook, meer rust. Het idee om meerdere bedrijven, functies en processen te leren kennen geeft mij energie. Het voelt als reizen naar een onbekend land. Dit is mijn reis naar geluk en ik bepaal daarin mijn eigen succes.
Om te proosten op mijn nieuwe baan boeken we nog een klein tripje naar de Veluwe waar we slapen in het supermooie landhuis van Rein en Ankie. Ik opper voor meer binnenlandse uitjes!

Herfst

Begin oktober maken we een waanzinnige roadtrip van Madrid naar Malaga. We genieten van Spanje. Het eten, de historie, de sfeer. Ons favoriete land. Wéér maken we plannen om er te gaan wonen. Later, als we groot zijn.
Achter de schermen wordt er sinds de zomer hard gewerkt aan het bouwen van deze website, ons reisblog. We schrijven content en maken de lay-out naar ons zin. Perfectionisme is mijn grootste struikelblok, het is nooit goed genoeg dus de ‘lancering’ laat tot vrijdag 13 november op zich wachten. Gespannen houd ik de Google analytics en likes op FB in de gaten. Er gebeurt maar weinig… Totdat ik me realiseer dat dit blog, in eerste plaats, voor mijzelf is. Een plek om te leren maar vooral om de verhalen die soms al jaren in mijn hoofd zitten en al die prachtige beelden die niemand ziet te delen met de wereld. Van ieder artikel dat ik schrijf word ik blij. En dat is nu net de bedoeling van ons blog!
Als klap op de vuurpijl besloten we het jaar met de mededeling dat wij in 2016 nog lang niet klaar zijn met onze ontdekkingsreis en knijpen er 3 maanden tussenuit. Want dat past bij ons, het is namelijk niet ‘zoals het nu eenmaal hoort’.

Met alle plannen die we nog hebben voor ons online avontuur en ons allergrootste offline avontuur ooit belooft 2016 een misschien nog wel mooier jaar te worden dan het al even bijzondere 2015.