Een week geleden was alweer de laatste dag van onze citytrip in New York. Die sloot ik af met fluffy American pancakes op Coney Island. Onze uiteenlopende foodavonturen, foto’s en New York restaurant tips vind je hieronder!

New York; het walhalla voor de ongezonde eter

Als je de Facebook of Instagram pagina van ons hebt gevolgd zag je het al: eten, eten, eten! Eén van mijn favoriete dingen om te doen maar een uitdaging in een stad waar suiker, calorieën en verzadigde vetten in de lucht lijken te zweven. Ik dacht dat New York heel hip was voor de foodie en het gezonde eten mij om de oren zou vliegen. Ik heb kilometers gelopen voor een gezond en voedzaam ontbijtje maar junkfood is everywhere; bagels, donuts, burgers, hotdogs, cupcakes, ijs, chocola, liters frisdrank. Ik was bang om als suikerjunkie terug te keren naar Nederland maar ik heb mezelf overtroffen! Met gemiddeld 20km per dag in de benen, stevig maar gezond ontbijten (de aanhouder wint!), fruit of smoothie tussendoor en niet elke dag een 3-gangen menu ben ik zelfs 2 kilo lichter dan voor de vakantie. Mijn backpack was op de terugweg wél 2 kilo zwaarder…. van het shoppen. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om balans ;)

Manhattan & Brooklyn restaurant tips

Natuurlijk kun je op de bonnefooi rondlopen en wat te eten scoren. Grote kans dat je in een sjofel restaurant met middelmatig vet eten en slechte service terecht komt. Enige research op yelp, tripadvisor of urbanspoon is aan te raden. Of volg onze New York restaurant tips voor afwisselend eten en kris kras door Brooklyn & Manhattan.

BROOKLYN – Café LULUc

214 Smith St Brooklyn – Cobble Hill / ontbijt, brunch, lunch, diner
LULUc is een gezellige mix van een Franse bistro meets American diner met goede reviews op yelp. Door de weeks ontbijten is lekker rustig met snelle bediening. De pannenkoeken zijn dik, luchtig en zo groot als je hoofd. En je krijgt er twee! Je kunt kiezen uit eieren anyway you like. Maar pas op, overal zit standaard friet bij, ook om 7.30AM. Alleen cash betalen.

BROOKLYN – Shake Shack

409 Fulton Street – Downtown Brooklyn / onbijt (if u like), lunch, diner
Shake Shack. Uitgegroeid van hotdog stand tot een van de vele burger ketens en ik probeerde die in Brooklyn. De burgers zijn 100% angus beef zonder toevoegingen, simpel, sappig en erg lekker! En vergeet geen milkshake te nemen. Ze heten niet voor niets Shake Shack. Geen zin in een burger? Ze hebben ook hotdogs, bier en wijn.

BROOKLYN – Avlee Greek Kitchen

349 Smits Street Brooklyn – Cobble Hill / Lunch, diner
Avlee Greek Kitchen heeft zo ongeveer het alleenrecht als Grieks restaurant, in ieder geval in Brooklyn. Het is een familie restaurantje met originele Griekse gerechten, top bediening en eten gemaakt van de meest pure ingrediënten. Dat proef je. Wat een smaakexplosie! Helaas had ik alleen maar plek voor een pita en friet ‘Griekse stijl’: met feta, limoen en olijfolie.

BROOKLYN – Tom’s Coney Island

1229 Boardwalk Brooklyn – Coney Island / ontbijt, lunch, diner
In de tijd dat wij, de Nederlanders, nog eigenaar waren van New York liep er eens een losgeslagen konijn in Brooklyn. We noemde het: Konijneiland. Nu beter bekend als Coney Island. En die staat weer bekend om haar strand en aangrenzend pretpark met de enige echte Luna Park & 1920’s reuzenrad Wheel of Wonder. Gaat dat zien. Relaxen op het strand, ritje in de achtbaan en ontbijten of lunchen bij Tom’s. (Of bij Nathan’s Famous, de uitvinder van de hotdog een stukje verderop).Reistip voor je stedentrip! OP Coney Island kun je heerlijk Amerikaans ontbijten of lunchen bij Tom's Coney Island restaurant.MANHATTAN – Gansevoort Market

52 Gansevoort Street – Meatpacking District.
Een combinatie van good food, kunst en snuisterijen in een oud pakhuis.

MANHATTAN – Chelsea Market

75 9th Avenue – Meatpacking District.
De sfeervollere versie van de markthal met alles waar ik ooit over droomde. En hele kreeften to go. Kijk sowieso bij:
Eleni’s: voor de cookie & cupcake lover. Om vrolijk van te worden. Let op: het glazuur (letterlijk & figuurlijk) springt van je tanden zo zoet. Happy Hour tussen 5&6 pm: alles in de vitrine -50%!
Chelsea Market Baskets: stel je eigen giftset samen of verlekker jezelf aan de chocola, thee, chocola, hebbedingetjes, chocola, kadootjes, chocola of kruiden. Had ik al gezegd dat ze er ook een breed assortiment aan chocola hebben? 

MANHATTAN – Asuka Sushi

300 W 23rd St – Chelsea / Lunch, diner
In Chelsea zijn restaurants genoeg. Wij hadden trek in sushi en via Yelp kwamen we bij Asuka Sushi. Wat een feest! Happy Hour is een hit ook onder de niet sushi eters dus dan is het wat druk en lawaaierig. Maar de cocktails en sake zijn dan 2 voor 1. De sushi is vers, maki’s goed gevuld en druipen niet in mayonaise. Probeer de Spicy Girl Roll. Oh en het is heel betaalbaar en de service is perfect. With love, a sushi lover.

MANHATTAN – Oatmeals

120 3rd West Street – Greenwich Village / Ontbijt, lunch, koffie
Heaven on earth voor de oatmeal-lover! (That’s me!) Ze hebben wat voorbedachte mixen of je stelt hem helemaal zelf samen met al het (on)gezonds waar je trek in hebt. Keuze uit baby bear (klein), mama bear (medium) of papa bear (groot). Neem een papa bear als ontbijt en je hebt genoeg energie om tot het avondeten Manhattan te verkennen. Het is er inimini, super sfeervol en je loopt er zo voorbij. Even opletten dus.

MANHATTAN – Gelso & Grand

180 Grand Street – Little Italy / Lunch, borrelen, diner
Little Italy is met stip de grootste tourist trap van Manhattan. Ok, de charging bull op Wallstreet komt in de buurt maar deze wijk is zo kitsch! Voor ieder restaurant staat een Tony in een te grote zwarte leren jas om je naar zijn ‘authentieke’ Italiaanse restaurant te leuren. NIET DOEN! Maar maak een uitzondering voor Gelso & Grand. Wij liepen er per ongeluk tegenaan en kwamen er zelfs nog een keer terug. Het is er open, hoge plafonds, bruine stenen muren een echte New York vibe met Itliaanse invloeden. Het eten is iets prijziger, de wijn helemaal maar als je een fles neemt ben je als snel goedkoper dan 2 losse wijntjes ;) Ga voor 3-gangen en neem de cheesecake met limoncello-topping als dessert. Mijn leven was compleet.

De beste Italiaan in Little Italy, New York is Gelso & Grand. Een van onze new york restaurant tips

Helaas heb ik pizza van Grimaldi’s, ‘The Worlds Most Fabulous Cheesecake’ van Junior’s en de cupcakes van Magnolia Bakery (van Sex and the City) laten zitten. Ik zat gewoon te vol. Bomvol! Ach ja, voor onze volgende NY trip ;)