Review: Posada Dos Orillas in middeleeuws Trujillo
8.8Heel blij!
Locatie9.5
Kamer9
Gastvrijheid8.5
Gratis Wifi8
Prijs/Kwaliteit9

Na een ritje door de schilderachtige en van middeleeuwse dorpen doortrokken provincies Salamanca en Cáceres (het gebied ten westen van Madrid en dan recht naar beneden) dalen we neer in Trujillo. Althans, we moeten eerst nog even het met kinderkopjes bezaaide middeleeuwse labyrint doorkruisen met onze auto.  De straten zijn op paard en wagen breedte dus enige stuurmanskunst is een pré. Het centrum voelt, proeft en ademt de sfeer van 500 jaar geschiedenis. Zo ook Posada Dos Orillas.

Out and About

De Posada ligt binnen de oude stadsmuren en is gevestigd in een 16e-eeuws gebouw met een patio voor het ontbijt (tostados met beleg, koffie/thee en versje jus voor slechts 3,=). Het gebouw is prachtig gerenoveerd en telt 13 kamers allen in de sfeer van één van de Spaanse kolonies. Wij sliepen in ‘Peru’. Een zeer ruime kamer met een hoog plafond en erkertje met uitzicht op de straat.
Posada Dos Orillas ligt perfect, iedere hoek die je omgaat en elke straat die je inloopt brengt je naar een nieuw landhuizen, binnenplaats, kerk (ze hebben er 17) of ruïnes. Zeker rond zonsondergang straalt Trujillo pure magie uit. Het prachtige Plaza Mayor, de hol af, is heerlijk vertoeven voor het diner en wijntjes. Niet te veel eten, want je moet het holletje ook nog terug op!

Trujillo in de provincie Caceres

Op doorreis in de middeleeuwen

Trujillo, geen stadje om een week te vertoeven maar een absolute must als je, net als ons, een roadtrip door het westen van Spanje maakt. Na aankomst besloten we direct om niet één maar twee nachtjes te blijven want ook op de omgeving waren we nog niet uitgekeken. In Nationale Park Monfragüe, op ongeveer een half uurtje rijden, maak je een (korte) hike of volg je de autoroute langs diverse punten waar je eindeloos uitzicht hebt op het heuvelachtige landschap van Extremadura met te pas en te onpas de overblijfselen van een fort.

Worden wij hier blij van

Posada Dos Orillas laat menig hart sneller kloppen.  Wat een sfeervol, rustgevend B&B in het centrum van het al even magische Trujillo. Y cuanto cuesta? Wij betaalden 50 euro per nacht via Booking.com. Nee, niet per persoon, gewoon per kamer. Ontbijtje kost 3 euro. Ja, heeeel blij werden wij hier van :D