Review: Oostenrijkse gastvrijheid in Alpenhotel Saalbach
8.3Blij!
Locatie9
Kamer8
Gastvrijheid9
Gratis Wifi7.5
Prijs/Kwaliteit8

Om 9.00uur pakken we één van de drie gondels omhoog naar de top van het Skicircus. We sjezen van iedere piste die we tegenkomen. Tot onze benen het opgeven. Oostenrijk blijft mijn favo land om te wintersporten; betaalbaar, gemoedelijk (op wat duw en trekwerk bij de liften na soms) en curryworst.
En Saalbach is geen uitzondering. Een typisch Oostenrijks wintersport dorp en een van de betere gebieden! Tijdens ons tweede bezoek aan dit gebied sliepen we in het Alpenhotel. Waar iedere avond voor het slapen gaan een gedichtje klaar ligt op je kussen.

Out and About

Het 4 sterren Alpenhotel Saalbach is gevestigd in een complex waar je U tegen zegt maar daardoor zeker niet minder gemoedelijk. En dat komt met name door de eigenaar die zijn gasten en het personeel als een grote familie behandelt. Tijdens de welkomst borrel wordt iedereen voorgesteld en vast gasten nog eens hartelijk welkom geheten. Met een gratis cocktail. En nog één… En  nog …
Het hotel beschikt over alle 4-sterren faciliteiten die je mag verwachten; zwembad, sauna, bar en een verwarmd skiraum.
Binnen 50-150 meter vind je maar liefst 3 gondels die je naar de top van het skicircus brengen. En als je wilt, ook weer terug.

Kamer met uitzicht vanuit Alpenhotel Saallbach

Oostenrijk culinair

Wij hadden halfpension geboekt. Lekker makkelijk na een intensieve dag aanschuiven en verwend worden. Herr Thomas kwam iedere avond even vragen hoe de dag is geweest. Gezellig. Maar ik vind het minstens zo belangrijk dat het eten lekker ‘Oostenrijks’ is  (curryworst eet ik gewoon op de piste uiteraard). Wat een heerlijkheid! De ene dag een sjiek 5gangen diner en de andere avond heerlijke vers gegrilde beenham, schnitzel of visje. En altijd een buffet met verse salade. En dan heb ik het nog niet eens over het rijkelijke ontbijt. Als ik er alleen al aan denk krijg ik spontaan trek! /Loopt naar koelkast…

Worden wij hier blij van?

Please take me back! Ik hou van het gebied maar het Alpenhotel deed er een schepje bovenop. En als je goed zoekt ben je met een pakketreis; eigen vervoer+hotel+skipas soms goedkoper uit dan alles zelf regelen. Voor een week halfpension in het 4 sterren Alpenhotel betaalde wij, inclusief 6-daagse Skipas ongeveer 840 euro via Bizztravel.
En ja, dat is het zeker waard.