Roadtrip van Madrid naar Málaga

De vele bouwstijlen in Spanje zijn een afgeleide van een rijke historie vol zeges, nederlagen en bezettingen door diverse bevolkingsgroepen en culturen. Reis je van West (Madrid) naar Zuid (Málaga) dan sta je zomaar op één dag in een amfitheater gebouwd door de Romeinen, een fort gebouwd door de Moren afkomstig uit Afrika en een universiteit met zeer gedetailleerd ‘plateresk’ uit de renaissance.
Ondanks de grote invloeden uit diverse culturen heeft iedere plek op deze route dat typisch Spaanse. En ook dat typisch Spaanse eten. En de Spaanse zon. En wijn… En…

De complete route van dag tot dag staat inmiddels ook online maar geniet eerst van het fotoverslag van de roadtrip die wij maakten van Madrid naar Málaga en alles daar tussen in en omheen

Fotoverslag roadtrip van Madrid naar Málaga

De reis begint in Salamanca, de stad van goud waar ik al eerder over schreef. Vanuit Salamanca vertrekken we met de huurauto richting het Francia gebergte waar we middeleeuws dorpje La Alberca bezoeken.

Ook het landschap onderweg naar en in het nationaal park Monfragüe zorgen voor een beeld van Spanje wat ik nooit eerder had. Uitgestrekte landschappen, wegen met 17 haarspeldbochten en zwermen met roofvogels op zoek naar hun volgende prooi.

De reis vervolgde we naar Trujillo en Mérida. Deze twee steden of nou ja, dorpen, doen je verbluffen met hun bouwsels uit de tijden dat de Romeinen en Moren over het land heersten.

Sevilla ruilen we in voor Cadíz, een stad waar we nooit eerder zijn geweest maar qua sfeer en structuur weer compleet anders is. En niet heel onbelangrijk aan de kust ligt.

De route vervolgen we daar waar ik al sinds ons laatste bezoek aan Andalusië op wacht; langs de witte dorpen inclusief een bezoek aan Ronda.

De regio rondom Málaga wordt goed bezocht door busladingen zonzoekende toeristen en overwinteraars. Helaas wordt de stad zelf vaak, geheel onterecht, overgeslagen. Goed eindpunt van de reis!