Review: Sierlijk hostel Casa Gracia in Barcelona
8.2Blij!
Kamer8
Gastvrijheid8
Gratis Wifi7.5
Prijs/Kwaliteit8.3
Locatie9

Barcelona is zo’n stad waar je altijd wel naar toe kunt voor een stedentrip. Maar de keuze voor die ene perfecte accommodatie is een crime. In ieder geval als je net als ik moeite hebt met keuzes maken (mijn sterrenbeeld is niet voor niets Weegschaal…). . Alleen op Booking.com staan al meer dan 2.000 accomodaties! Locatie, luxe, sfeer, prijs; mijn research heeft haar vruchten afgeworpen. We, mijn moeder en ik, sliepen in het sierlijke en vrij goedkope ho(s)tel; Casa Gracia Barcelona.

Around and about

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor het oude, heel drukke en toeristische centrum of daar net iets buiten gaan zitten; rustiger, goedkoper en dichterbij het authentieke Barcelona; Gràcia. Casa Gracia ligt op de hoek van de dure winkelstraat Passeig de Gracia en Avenida Diagonal zo’n 20 meter naast het metrostation. En het is ongeveer 10 minuutjes lopen naar het centrale plein Placa de Catalunya.
Maar druis eens tegen de regels in en loop ‘omhoog’ de wijk Gràcia en je wordt betoverd door de authenticiteit, kleine straatjes, barretjes en vele pleintjes.

Hostel Casa Gracia heef uitzicht op Tibidabo

Thuiskomen in Barcelona

Hostel Casa Gracia heeft een aantal gezamenlijke ruimtes waaronder een heerlijke woonkamer met boekenkast, fauteuils én gratis koffie en Wifi. Heerlijk thuiskomen dus na een lange dag op de hop-on hop-off bus of de benenwagen. Het ontbijt is een beetje summier; toast met jam, kaas, ham en een sapje. Maar hey, er ligt een wereldstad buiten de deur met voor ieder wat wils. En er zijn muziek, film en paella avonden.

Worden wij hier blij van?

Ja zeker! Hostel Casa Gracia heeft de perfecte locatie als je  niet in de drukte wilt zitten en het echte Barcelona wilt leren kennen. De prijs is meer dan ok; wij betaalden 53 euro per nacht inclusief ontbijt voor de superieur double room.