Behalve een weekje wintersport in Ortisei, waar Italiaans met een Duits accent wordt gesproken en curryworst op de kaart staat, is onze lokale pizzaboer het dichts bij Italië dat we ooit geweest zijn. Die lokale pizzaboer ligt in Rotterdam. Een stad waar ik dan wél weer veel vanaf weet. Als in geboren en getogen, ja toch. Een stad waar, als je even met je ogen knippert een eettentje pop-upt maar met een vertrouwde basis kwalitatieve restaurants uit vele wereldkeukens. Rotterdam, de stad die een klein beetje Italië in ons leven brengt.

Dit zijn onze favoriete Italiaanse restaurants in Rotterdam

Prego! Voor pizza, pasta of antipasti moet je zijn bij:

  1. Angelo Betti | pizza

Dou vino rosso, prego, si, Angelo! Van oorsprong een ijssalon met ver-ruk-ke-lijk ijs en sind de jaren ’80 b
eroemd om de pizza’s. Het is klein, je kunt niet reserveren maar Angelo weet precies wanneer jij aan de beurt bent. Er wordt continue door elkaar heen geschreeuwd maar nooit iets vergeten. Onze favoriet: de Stravagante met tomaat, pittige salami en gorgonzola.
Website: http://angelobetti.nl | Adres: Schiekade 6B

  1. Gusto | antipasti, pizza & pasta

Vlakbij de Witte de With en om de hoek van de gezelligste bioscoop van Rotterdam; Cinerama. Lekkere wijntjes bij antipasti en als toetje een pizza. Of pasta. Verse en biologische producten bereid in de keuken waar je vanaf boven inkijkt. De kaart wisselt geregeld dus altijd iets nieuws! Reserveren is aan te raden.
Website: http://www.gusto-rotterdam.nl | Adres: Schiedamse Vest 40

  1. La Pizza | antipasti & pizza

La Pizza, de naam zegt het al hier hebben ze pizza’s! Helemaal een feest om vooraf antipasti te delen. Of zet gewoon de hele tafel vol met antipasti, dag specials en een kleine pizza. Smullen! Je kunt niet reserveren, maar wachten met een wijntje is de moeite.
Website: http://www.lapizza.nl | Adres: Scheepstimmermanslaan 21

  1. Guliano | broodjes & salade

Shoppen of werken in het centrum of struinen over de mart (ja, in Rotterdam heet dat de ‘mart’!) Geef je benen wat rust en je lichaam nieuwe brandstof bij Guliano. Ciabatta, focaccia , grilbroodje of een van de andere specialiteiten. Laat je niet afschrikken door de wachtrij. De doorstroom is snel en het is het meer dan waard!
Website: http://www.guliano.it | Adres: Meent 31a

  1. Spaghettata | antipasti, pasta & pizza

Het ‘pasta’ zusje van La Pizza. Gezellig rumoerig, open en hoge ruimte. Lekker kletsen en heerlijk eten. Pizza’s en pasta’s in groot & kleine porties te bestellen. Sharing = caring!
Website: http://www.spaghettata.nl | Adres: Nieuwe Binnenweg 151

Dit zijn onze favorieten die altijd in aanmerking komen voor een avondje pizza of pasta. Daarnaast zijn er nog tal van gevestigde Italiaanse restaurants in Rotterdam met boekwerken vol positieve recensies zoals; Oliva (zelfde familie als Gusto maar tikje luxer en duurder), de Pastakantine, Lux, Ciao Ciao, o’Pazzo, Trattoria a Proposito. En natuurlijk Jamie’s Italian in de Markthal. Maar deze hebben we nog niet getest :)

En nu heb ik honger. En wil ik naar Italië.
Buon appetito!