Dagen India: 5
Curry’s: 7
Dagen ziek: 0
Benaderd door oplichters: 2x
Schaamteloos nagestaard: 1.060.700x

Een prima score voor onze eerste dagen in 2 van de meeste vuile, overbevolkte, luidruchtige steden; New Delhi en Agra.

New Delhi

Voor wie het gemist heeft: op donderdag vlogen we met een rechtstreekse vlucht vanaf Brussel in 8,5 uur naar New Delhi, de hoofdstad van India. Een vliegtuig vol Indiërs op weg naar huis. Ze keken hun ogen uit naar die 2 raar geklede, grote Westerlingen.
Als de echte flashpackers die wij zijn, werden we opgehaald door ons vooraf geboekte 3* hotel: Hotel City Star in het neon paradijs van Paharganj. Mét dakterras en uitzicht over de ehhh… skyline.

Uitzicht hotel New Delhi

Uitzicht hotel New Delhi

Hier verbleven we 3 nachten ondanks de geluiden dat New Delhi een plek is om zo snel mogelijk te verlaten. Twee volle dagen waarin we proberen in het Aziatische ritme te komen van de weg oversteken, tuktuk chauffeurs negeren en vol zelfvertrouwen op onze bestemming af gaan ook al zijn we de weg kwijt en sightseeing.
Op straat worden we net zo lang nagestaard tot we uit het zicht zijn verdwenen. Maar alleen Martien wordt aangesproken: ‘Where you from, Sir?’ Where you go, Sir?’ ‘Can I make selfie, please, one photo please?’
Lopend door de ruïnes van een oud fort of op de heilige grond van de grootste Moskee van India; voor de Indiërs zijn wij de attractie.


En natuurlijk de grootste prooi voor oplichters praktijken. Op weg naar de trein die ons naar Agra brengt, die overduidelijk om 6:00 van perron 1 vertrekt, worden we door verschillende ‘officials’ verteld dat onze trein is uitgevallen. We moeten een formulier invullen voor restitutie van treinticket volgens hen. ‘No thank you, I’ll just take the train that’s behind you now.’ Het is eigenlijk hilarisch maar om 5:30 in de ochtend maakt het mij geen vriendelijker persoon kan ik je vertellen.

Agra & Taj Mahal

Agra is de volgende bestemmingwaar we vroeg in de morgen aankomen. Op het station proberen de Indiërs elkaar te overschreeuwen met de beste prijs voor een tuktuk ritje naar de Taj Mahal. ‘Deborah & Martien’ prijkt er op een A4tje tussen de drommende tuktukkers. Omdat ik niet graag onderhandel (en dat in India) of er ‘verloren’ uitzie op een station regelen we meestal een pick-up door ons hotel voor een paar euro.
Een gekleurde oase aan rust is het huis van Vandna. Samen met haar familie runt ze The Coral Tree Homestay waar je ’s avonds ook nog een heerlijke huisgemaakt avondmaal kunt krijgen.

We hebben maar één dag in Agra dus de tassen worden gedropt, camera om de nek en we springen in de golfcar die ons naar de Oost ingang van de Taj Mahal brengt. Een prima alternatief voor de ‘normale’ ingangen op West en Zuid waar lange rijen staan. Ticket kun je echter niet bij de ingang kopen maar 700 meter verder op de weg, om de hoek van onze homestay.

De Taj Mahal opgetrokken uit oogverblindend wit marmer en het hele complex is tot op millimeter symmetrisch.  Daar staan we dan bij één van de nieuwe 7 wereldwonderen, nooit gedacht dat we hier ooit zouden komen. Ze is prachtig. Massief. Fotogeniek. Het ultieme teken van liefde. En omringd door misschien wel 10.000 toeristen wat veel afbreuk doet aan de magie. Net als de 3 pilaren die in de steigers staan. Maar hé we zijn gewoon bij de f*cking Taj Mahal!
Dé Taj Mahal - Agra

Agra Fort & Fatehpur Sikri

Met slechts één dag in Agra kiezen we ervoor om na de Taj alleen nog Agra Fort te bezoeken. Vanaf de West uitgang van de Taj Mahal is het ongeveer 1,5km lopen naar de ingang van het fort. Halverwege hebben we het gevoel dat we te ver zijn gelopen en maken rechtsomkeert. We belandden op een of andere bazaar vol tuktuks en kamelenwagens. Voor een paar cent laten we ons dan toch maar naar de ingang tuktukken. Agra fort is een doolhof aan paleizen, gebedsplekken van rood zandsteen en jawel, wit marmer. Niet minder indrukwekkend om in rond te lopen dan de Taj Mahal.

Na een lange dag, we waren immers al om 4:45 opgestaan, gaan we terug naar onze homestay waar Vandna en haar familie een heerlijke maaltijd op tafel zetten. De volgende dag hebben we, omdat de trein vol zat, voor veel te veel geld een auto met chauffeur gehuurd die ons na 8 uur en veel getoeter in Sawai Madhopur afzet. We strekken net buiten Agra nog wel even de benen bij Fatehpur Sikri een verlaten fort uit 1557. Na een uurtje ronddolen en drie forten in 3 dagen is het wel even genoeg en met de brandende zon is het prima om de volgende paar uur in de auto door te brengen. We komen in Sawai Madhopur waar we op safari gaan om wilde tijgers te spotten. Of dat is gelukt? Lees je in de volgende update.

Conclusie? India valt ons mee. India is eigenlijk best prima maar goed, we zijn nog maar net begonnen en er liggen nog een hoop treinreizen en hotels op ons te wachten.